Бисеров заговори за нов кабинет в този парламент

Бисеров заговори за нов кабинет в този парламент | StandartNews.com

София. Зам.-шефът на ДПС и на парламента Христо Бисеров допусна, че е възможно в рамките на това Народно събрание да бъде избран и друг кабинет. "Съдбата на един парламент не зависи от съдбата на едно правителство или един премиер", каза Бисеров пред БНР. Той обясни, че живеем във време, когато в едно НС е нормално последователното избиране на повече от едно-две правителства.

"НС задава и правителството е продукт на изготвената политика. И тогава не се поставя съдбата на НС в политическия цикъл, в който се намира страната, съдбата на едно-единствено правителство и на един-единствен премиер. Така че не трябва да се гледа на едно правителство като правителство, избрано за целия мандат на едно НС", каза Бисеров.

Макар думите му да обясняват парламентарната процедура и основни принципи в политиката, изказването на Бисеров взриви интернет. Заваляха хипотези дали не се подготвя смяна на кабинета и на премиера, дори за напрежение между съуправленците от БСП и ДПС.

Високопоставени източници от движението категорично отрекоха пред "Стандарт" и двете. В ДПС не бил обсъждан подобен сценарий. Протестите започват да позатихват, защо е да правим подобна глупост, казаха източниците ни.

Случайно или не, светкавично външният министър Кристиан Вигенин каза пред БНТ, че "кабинетът ще работи за 4 г. напред". И уточни, че това зависи от подкрепящите го групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай