Биков: Отговорността е на Радев

Хаджигенов и Бабикян призоваваха винкелите да дойдат, каза депутатът от ГЕРБ

Биков: Отговорността е на Радев | StandartNews.com

Политическата отговорност за снощните безредици е на Румен Радев. Техническата – на организаторите на протеста, отровното трио. Това коментира в тв интервю депутатът от ГЕРБ Тома Биков. "Искам да изразя подкрепата си и да благодаря на полицаите, които успяха да разрешат една много сложна ситуация”, каза той

В продължение на няколко дни имаше призиви от Хаджигенов и Бабикян за насилие – говореха за идване на винкелите, каза още Биков. И заяви: "Аз съм много склонен да вярвам, че тези организатори на протеста са в контакт с криминалния контингент. Никой не е бил внедрен, те бяха там и са си криели бомбичките в палатките.".

"Хората в страната са притеснени. Ние също имаме привърженици и сме около 1 милион души и са част от българския народ. Преди една година победихме два пъти на избори. След вчера по никакъв начин не можем да говорим за оставка. Това ще постави в риск всяко следващо правителство, защото ще може да бъде свалено с бомбички ", заяви още Биков. Той каза, че олигарсът беглец Васил Божков е внедрил провокатори на площада.

Биков обясни излизането на депутатите от пленарна зала по време на речта на президента Радев. "Ние даваме ясен знак, че повече диалог между двете институции няма да има", категорично заяви той. "Радев каза, че има готова конституция. Да заповяда и да я покаже", апелира Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай