Бареков: Мога да се кандидатирам за кмет на Пловдив

Бареков: Мога да се кандидатирам за кмет на Пловдив | StandartNews.com

Ако желая в последния момент може да се кандидатирам за кмет на Пловдив! Аз съм пловдивчанин, 42 години съм бил регистриран само в град Пловдив, заяви в Бургас лидерът на ББЦ Николай Бареков. Той допълни, че партията ще издигне силен кандидат за София, описвайки го като известна личност и голям приятел на Протестна мрежа.

„Голямата изненада на местните избори през есента ще бъде именно България без цензура", категоричен бе Бареков. Той пристигна в Бургас на разширено заседание на политическата организация. В срещата взеха участие 250 души от цялата страна, а една от основните теми в дневния ред бе именно вотът през есента.

„Получихме предложение за засилване на регионалното присъствие на партията и ви уверявам, че работим по този въпрос. На 31-ви май ние ще издигнем първата порция от кандидати. Нашите анализи показват 30 кметски места за ББЦ, 2-3 от които на областни градове, и 30 председатели на общински съвети. Имаме хора, които още на първи тур ще спечелят", коментира Бареков и обяви, че е готов да застане начело на националния предизборния щаб на партията.

Според него оценката за първите сто дни на правителството и на парламентарната група била Слаб 2 , по възможност Лош 1.
Бареков обяви, че ББЦ има няколко предложения за референдума за промяна в конституцията. Сред тях са право за отзоваване на народни представители с половината от дадените гласове за тях, изборите да станат мажоритарни, а депутатите да са 99. И още - да бъде свален имунитетът на всички народни представители и да бъде закрита НСО, както и връщане на казармата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай