„България на гражданите" номинира Кунева за евродепутат

„България на гражданите" номинира Кунева за евродепутат | StandartNews.com

Варна. Бойко Борисов щял да бъде патерица на Реформаторския блок. Да оставим настрани всякаква ортопедия. Реформаторският блок е независим проект в център дясно, никакви ухажвания, няма да бъдем въвлечени в това кой кого, каза във Варна Меглена Кунева, лидер на „България на гражданите".

Според направените предложения от структурите в страната тя е номинирана от партията за водач на евролистта с още 3 имена на млади хора, без предишен опит в политиката. Сред тях е и летецът Сергей Петков от Враца, който най-точно посочи истината за Авиоотряд 28, каза Кунева.

Сред номинираните за евродепутати били Даниел Вълчев, Прошко Прошков и Найден Зеленогорски, но те си направили отвод, защото се посвещават на политиката вътре в страната. В края на февруари и началото на март след внасянето на всички кандидати от партиите в Реформаторския блок ще се направи общата евролиста. Отсяването и подреждането на имената в нея ще стане въз основа на социологическо проучване, но едва ли ще се поръчва ново, което изисква сериозно финансиране, каза Кунева. Тя даде да се разбере, че най-вероятно ще се ползват досегашни резултати от последните парламентарни избори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай