Бъчварова: Търсим оптимални възможности за охрана на границата

Бъчварова: Търсим оптимални възможности за охрана на границата  | StandartNews.com

Съборената част от оградните съоръжения по границата ще бъдат възстановени от този, който ги е изграждал, увери вътрешният министър

Охраната на българските граници е една от основните ни грижи, опитваме се с всички налични средства и ресурси да се справим със ситуацията по южната ни граница. Това увери вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова днес в Казанлък. Освен командироването на полицаи от вътрешността на страната за засилване на охраната се обсъждали възможностите и за назначаването на нови служители. Но тогава пък трябвало повече време за обучението им. В момента с различни партньорски организации много активно се обсъждало продължаването на заградните съоръжения по южната ни граница. "Съборената част от оградата ще я възстановява, този, който я е изграждал т.е. Българската армия", заяви вицепремиерът.

Вътрешният министър увери, че се работи много активно по разкриване на убиеца на ученика от търговско-банковата гимназия в Борисовата градина. "Има доста голям обем от информация, основно от камерите, която трябва да прегледаме, за да установим всички, които са били по това време в района на убийството", поясни Бъчварова.

Вътрешният министър отказа да даде повече подробности за трагичния инцидент на полигона на ВМЗ-Сопот в Анево, тъй като не разполагала с достатъчно информация и увери, че тръгва веднага за мястото на произшествието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай