Бабикян се изправи срещу Дончева

Първите два дни на парламента показаха съединение на 5 сили, заяви той

Бабикян се изправи срещу Дончева | StandartNews.com

Арман Бабикян, депутат от „Изправи се!, Мутри вън!” се изправи срещу зам.-председателката на НС Татяна Дончева от същата коалиция за поправката на парламентарния правилник, която тя готви.

ВИЖ ОЩЕ: Включен микрофон запали нов скандал в НС/ЗАПИС/

В петък стана ясно, че Дончева иска радикална промяна, с която депутатите да имат право на лично обяснение веднъж на ден и то в края на заседанието. За поправката се разбра, след като изтече запис на разговора между нея и председателката на НС Ива Митева в началото на една от почивките по време на дългия и пълен със скандали пленарен ден.

Не е проблем да съм против такава промяна, заяви Бабикян в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по НоваНюз. „Аз съм за промяна на правилника, но против в тази му част по този начин, защото не смятам, че трябва да се ограничава правото на народните представители да изразяват личното си мнение”, категоричен бе депутатът от „Изправи се!, Мутри вън!”.

Първите два дни на парламента показаха съединение, отговори Бабикян на въпроса съединение или разединение е излъчил парламента при старта си. Според него в ГЕРБ „има смислени хора на различни нива”. Това може да се каже за Даниел Митов като интелект, но като политически морал – не съм сигурен, каза още Бабикян. Той категорично заяви, че коалицията му няма да подкрепи кабинет на Даниел Митов, защото той не е негов личен, а на ГЕРБ.

"Даниел Митов има интелект, но не съм убеден за политическия морал. Това е кабинет на Бойко Борисов. Митов е поредния параван на Борисов", категоричен бе депутатът.

По-добрият вариант е да има правителство с мандат на някоя от протестните партии, каза още Бабикян. И допълни: „Говорим си всеки ден с „Има такъв народ” и преди изборите, и сега. Но официални преговори за кабинет не са се състояли. За мен е добре правителството да има по-дълъг живот.”.

Депутатът заяви, че времето за служебно правителство е било миналата година. Сега има неотложни проблеми за решаване като борбата с пандемията и националния план за възстановяване.

Тази власт отпусна кризата да се развива на самотек - закриха щаба, болниците са претъпкани, а ваксинационния план не върви, каза Бабикян.

Същото е с националния план. Правят се на обидени госпожици и не го внасят. Като баланси той е зле разписан план, като експертиза – не толкова, даде оценката си Арман Бабикян. Според него голямата част по работата върху плана е свършена, има 4-5 часа работа по него, за да не се изпусне срока 30 април.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай