Баби играят на машинките за вота

Баби играят на машинките за вота | StandartNews.com

75% в Перник избраха устройствата пред урните

Пернишки баби взеха за детска игра експерименталното машинно гласуване. От уста на уста в пернишкия квартал "Клепало" бързо се разпространи новината, че новите устройства не са нищо страшно. Първа опитала баба Вида, която видяла как преди нея репетиция да гласува машинно направил д-р Николай Радулов.

Уважаваният акушер-гинеколог и мамолог е водач на листата на коалиция "Левицата и Зелена партия". "Четеш и плъзгаш с пръстите. Като на детска игра е", гордо заяви баба Вида пред приятелки. "Ако всички гласуват така, хем ще е бързо, хем ще се спести много хартия", коментира възрастната жена. Веднага след нея в експеримента се пробва и популярната баба Вера Политиката. И тя гласувала за доктор в листите, но не пернишкия гинеколог. "С кеф видях името му върху фиша, макар да не съм сигурна, че гласът ми ще е достатъчен да го добута в парламента", казва база Вера Политиката. И добавя: "Тия машинки са като в магазина - плащаш сиренето, дават ти касова бележка, а като го отвориш в къщи, се оказва кисело".

На всеки 100 гласоподаватели поне 75 се включиха в експерименталното гласуване, заявиха от секционните комисии в училището, където имаше машини. Тези, които са отказали, се съмнявали, че вотът им ще се зачете, ако изберат машинката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай