Атанасов смени скандала в разузнаването с любовна сапунка във властта

Зрителите онемяха

Атанасов смени скандала в разузнаването с любовна сапунка във властта | StandartNews.com

Лидерът на ДСБ Атанас Атанасов смени скандала в разузнаването, заради който „Възраждане” поиска ареста му, с любовна сапунка. Зрителите на бТВ онемяха днес, слушайки как генералът реди кой с кого какви отношения имал.

Веселин Марков, съветник на премиера Николай Денков по национална сигурност, е станал причина за скандала между шефа на военното разузнаване ген. Венелин Венев и лидера на ДСБ Атанас Атанасов, разказа съпредседателят на Демократична България.

"Шефът на военното разузнаване живее на семейни начала с една зам.-министърка. Тя не се е развела и не дава детето на бившия си съпруг, който е роднина на Веселин Марков. Марков се е опитал да съдейства за разрешаването на този конфликт", обясни Атанасов причината да бъде проверяван.

Веселин Марков е съветник на премиера в оставка Николай Денков по национална сигурност и на Атанасов в парламента. Преди 2012 г. работеше в ДАНС. Атанасов обяви, че назначението на Марков като съветник на министър-председателя е по негова препоръка.

"Шефът на военното разузнаване поддържа връзка с руските служби", обвини преди два дни Атанасов в интервю за БНР. Той коментира това по повод искане на "Възраждане" Венев да бъде изслушан в Народното събрание заради опит на Атанасов за "вмешателство и вербуване на хора във военното разузнаване". Според лидера на партията Костадин Костадинов председателят на ДСБ е извършил измяна. Атанасов пък обвърза шефа на военното разузнаване с партията на Костадинов и руските служби.

В края на март пък Атанасов разказа как военното разузнаване е започнало разработка срещу политика. Тогава обаче обвърза това с желанието си да реформира специалните служби и не замеси нито съветника на премиера, нито семейните проблеми на ген. Венев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай