Аталай посече Петков за веселите срещи и енергийната бедност

Премиерът се занимава само с очернянето на ДПС и Пеевски, каза депутатът

Аталай посече Петков за веселите срещи и енергийната бедност | StandartNews.com

Цената на енергията интересува най-много енергийно бедните хора у нас. Това коментира зам.-председателят на енергийната комисия в НС Рамадан Аталай в интервю за бТВ.

Ние и сега сме държава от енергийно бедни хора, само че нямаме определение за това, коментира Аталай. Той съобщи, че ако по-рано статистиката е сочела около 250 000 семейства като енергийно бедни, сега обследване на ДПС е показало, че за такива могат да се смятат над 650 000 домакинства. Отиват към 1 милион, каза народният представител от ДПС.

„Ако бяха ни послушали и не бяха въвели мораториума, като че ли този рязък скок, който се случва в момента, днес щяхме да бъдем малко по-умерени в растежа на цената на енергията”, заяви още Аталай.

Не ми е понятно защо властта не остави въпросите в енергетиката да бъдат решавани от енергетиците, попита Рамадан Аталай. И се възмути, че с доставките на газ се занимава дори говорителката на кабинета Лена Бориславова. „Вместо да отисат в САЩ с премиера представители „Булгаргаз” и „Булгартрансгаз” , там бяха на весели срещи.”, коментира Аталай.

Да се вземеш много на сериозно и да пренебрегваш кой ще плати газа, да изпъкнеш, че ти си човекът, който е спрял доставките на газ от единствения ти доставчик досега, води до изкривено мислене. Излиза, че затваряме крана на единия брат и отиваме да се молим на другия брат, пълзейки, коментира енергийният експерт на ДПС.

 „Временната комисия ще разследва преведени ли са средствата на „Газпром“ за закупуване на газа. Ако са преведени в долари, какво е трябвало да се направи в последствие, за да получаваме все още от този кладенец доставка на газ, преди да сме изкопали новия кладенец“, добави той.

Радаман Аталай коментира и заплахата на премиера Кирил Петков към ДПС. Не му отива на един премиер. Изпратихме писмо до Държавния департамент на САЩ, за да попитаме г-н Джеймс О'Брайън защо с името му се злоупотребява. Всичко ще излезе наяве, категоричен бе Рамадан Аталай.

Премиерът като че ли с нищо друго не се занимава, освен с това да очерня ДПС и Делян Пеевски. Не се занимава с икономиката, не предприема правилните действия във връзка с енергийната бедност, цените, инфлацията и последствията от войната в Украйна обобщи Аталай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай