Ахмед Башев: Тютюнът „изяде“ третия ни мандат, народът се юрна към нивите, а не към урните!

Ахмед Башев: Тютюнът „изяде“ третия ни мандат, народът се юрна към нивите, а не към урните! | StandartNews.com

Гърмен. Досегашният кмет на община Гърмен Ахмед Башев влиза в парламента като втори в листата на ДПС. Но радостта му не е пълна заради неуспеха на партията да спечели три депутатски мандата в следващото народно събрание.

"Съжалявам за ниската избирателна активност не само в нашата община, но и в целия Неврокопски край. В сравнение с миналите избори тя е надолу с 10%. това ни лиши от още един депутат. На практика тютюнът „изяде" третия ни мандат. В изборния ден полето бе почерняло от хора и каруци, времето бе прекрасно за разсаждане на тютюна. Трудът на хората по нивите ни изигра лоша щега, това доведе до по-малки избиратели пред урните", каза за „Струма" Ахмед Башев.

Той бе категоричен, че част от избирателите на ДПС са бойкотирали партията и затова не са пуснали бюлетина на 12-ти май. Не се е осъществил пробив нито от партията на Касим Дал, нито от ГЕРБ в Неврокопския край, подчерта новият народен представител. Според него през последните 4 години още жители на региона са напуснали страната, за да отидат на гурбет в чужбина. С това си обяснява част от отлива и по-малкото гласове за ДПС.

"Някои успяха да се върнат по родните си места, за да упражнят своето право да гласуват. Тези, които са на работа из страната и в Северна Гърция, си дойдоха. Но хиляди други, които са в Испания, Португалия, Германия, Франция и САЩ, не успяха", допълни Ахмед Башев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай