АБВ ще държи на своето относно данъчната политика

АБВ ще държи на своето относно данъчната политика | StandartNews.com

София. АБВ си запазва правото по въпросите, за които няма съгласие, да действа спрямо собствените си принципи, заяви от парламентарната трибуна зам.-председателят на парламентарната група на АБВ проф. Борислав Борисов. Той се изказа от името на партията си в дебатите преди гласуването на предложеното от Бойко Борисов правителство на ГЕРБ и Реформаторския блок, подкрепа за което заявиха вчера от Патриотичния фронт и от АБВ. 

"Правителството, което ще избираме днес, е в резултат на нов подход, непознат повече от 20 години между политическите сили", заяви проф. Борисов и изтъкна заслугите на формацията на бившия президент Георги Първанов за съставянето на новото правителство. Отново посочи, че множество от приоритетите на АБВ са залегнали в документите за бъдещото управление.

 Основното несъгласие е по данъчната политика - АБВ настоява за прогресивно данъчно облагане, докато ГЕРБ и Реформаторите държат на запазване на плоския данък.

Според него политическата култура в България се намира в по-висок етап на своето развитие. „АБВ счита, че това е пътят, по който българската политика се доближава до практиката и примера на ЕК, съставянето на правителството на Германия", посочи той и пожела успех на новото правителство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай