АБВ пита за прекратения дезинфекционен режим за животни от Турция

АБВ пита за прекратения дезинфекционен режим за животни от Турция | StandartNews.com

Депутатите от АБВ внасят парламентарно питане до министъра на земеделието и храните защо е прекратен дезинфекционният режим за превоза на живи животни през границата с Турция. Това съобщи във Варна зам.-председателят на партията Румен Петков.Според него практиката е спряна без ясни аргументи, а това носи риск за българските животновъди, защото в южната ни съседка има много болести, включително 2 000 огнища на шап.

Най-добре е в парламента да бъде създаден специален Съвет, който да реши как да бъде направена съдебната реформа, каза още Петков. Според него министърът на правосъдието се е провалил със задачата системата да бъде променена. Съветът трябва да направи реформата не въпреки, а с помощта на хората от тази сфера и по възможно най-прозрачен и достъпен за обществото начин, посочи Петков.

Партията има към момента 13 737 членове. За избора на председател, който предстои, ще могат да гласуват и симпатизантите на АБВ , като ще могат да упражнят своя вот по електронен път. АБВ е изградила свои структури в 22 областни града в страната, а до края на седмицата ще създаде свои такива в Пловдив-област и в Стара Загора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай