13.7 млн. лева за поделението във Враца

13.7 млн. лева за поделението във Враца | StandartNews.com

"Направени са и финансови отчети, съобразно които възстановяването на инфраструктурата в района възлиза на 13.7 млн. лева. През юли същата година в МО е създадена организация за оценка на възможността на отделен механизиран батальон. В по-следваща заповед е изготвен доклад с пътна карта – дейностите, сроковете и отговорни структури за формиране", заяви военният министър Николай Ненчев в народното събрание относно поделението във Враца, предаде Фокус.

"Що се отнася до човешки ресурси, формиране на личен състав на поделението и подготовката в съответствие с предвидените срокове. Издадена е и заповед на командира на сухопътни войски, с която са предназначени 128 военнослужещи. Останалите 44 незаети длъжности са предложени за обявяване в допълнителните регистри за 2015 година. Непосредствено след 1 януари 2015 ще бъде стартирана процедура за приемане на 35 военнослужещи лица."

Ненчев обясни за самият казус като припомни, че през 2010 година е взето решение от министъра на отбраната за закриване на механизираният батальон във Враца, а на 19 юни 2013-та година на заседание на Съвета по отбрана е предложено решение за възстановяване на разформирания батальон.

Ненчев подчерта, че с постановление на МС от 21 януари 2014 година е утвърдено формирането на отделен, механизиран батальон с дислокация във Враца и числен състав от 250 души. След това с акт на министърът на отбраната от 1 юли 2014 година са определени редът и условия за окомплектованото на военното формирование във Враца.

Ненков уточни, че според първоначалният план би трябвало към настоящият момент строителните и ремонтните работи да са приключили на 1 декември 2014 година, а причината за забавянето са липса на средства, които не са предвидени в бюджета, както и нарушаване на графика за обществени поръчки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай