Златина Точкова представи „Моите черно-бели истории"

Златина Точкова представи „Моите черно-бели истории" | StandartNews.com

Кърджали. 16-годишната Златина Точкова от Кърджали представи в Кърджали дебютния си проект „Моите черно-бели истории". Той обединява елементи на литературен пърформанс, фотографски сюжети, мултимедийна презентация и авторски изпълнения за китара и глас.

Златина Точкова е ученичка в ГПЧЕ „Христо Ботев" и член на доброволческата структура към Арт движение Кръг, в която участват млади автори от Кърджали и страната. Тя е ученичка на музиканта Илхан Идриз и дъщеря също на музиканти. "Момичето рисува, свири на китара, пее, снима из цяла България, пише кратки разкази, участва в състезания по творческо писане на английски език, изправя се лице в лице с други автори в конкурентна среда от България и чужбина", каза при представянето на фотоизложбата Радост Николаева от арт движение Кръг.

През пролетта на тази година тийнеджърката се класира на 3-то място в категорията "Фотография" в националното състезание по информационни технологии и визуални изкуства "Аз мога - тук и сега". Тя бе един от седемте млади творци в акцията на Арт движение Кръг „Ловци на сърца", а през септември свири с младите кърджалийски музиканти Тодор Тодоров и Милена Василева на сцената на Празника на терлика в Дъждовница като участник в първия дарк уейв концерт със състави и изпълнители от страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай