Златев с тежки обвинения за кмета на Ботевград

Той е олигарх, прикрива организирана престъпна група за кражба за пари от водата на града, обяви бизнесменът

Златев с тежки обвинения за кмета на Ботевград | StandartNews.com

На територията на община Ботевград действа организирана престъпна група която събира от населението за пари за 9 млн. куб.м.вода при ползвани 2 млн. и присвоява останалите пари. Това обяви бизнесменът Валентин Златев пред бТВ. И допълни: Това става в условията на продължаващо престъпление от 2016 г.

Така председателят на Надзорния съвет на „Лукойл България” отговори на обвиненията на кмета Иван Гавалюгов, че МВЕЦ „Бебреш”, който е собственост на фирма на бащата на Златев – Васил Златев, точи водата от едноименния язовир и оставя Ботевград без вода. Златев показа куп документи, които доказват злоупотреби с водата на града.  Има две наказателни производства, каза бизнесменът. Златев припомни, че кметът Гавалюгов е бил отстранен от длъжност от ВАС заради конфликт на интереси през 2015 г. Тогава по молба на бизнесмена Иван Гавалюгов кметът Иван Гавалюгов премахва незаконна интернет мрежа в града, обяви Златев. По-късно пък община Ботевград плаща на съдружника на Гавалюгов, собственик на местната телевизия, 25 000 лв., за да отразява дейността на кмета Гавалюгов.  Той е най-крупният бизнесмен в общината, притежава цялата власт и средствата за масова информация. Това е христоматиен пример за олигарх, категоричен бе Валентин Златев. Той каза, че е израснал в Ботевград като винаги е пил вода от чешмата. Какво се случи, че тя изчезна, попита бизнесменът. И направи още разкрития. Държавата одобрява 23 сондажа и 5 водохващания, за водата на Ботевград. След тях обаче не е язовир „Бебреш”. Той е построен пред 1987 г. – за промишлени нужди. Към тези 28 източника има 8 пречиствателни станции. В момента нито едно от тези съоръжения не работи, водата не се пречиства, каза Златев. Кой кога е решил да унищожи 28-те източника на вода и кой кога е разрешил да се ползва питейна вода от яз. „Бебреш”, попита Златев. Той съобщи, че е предал всички документи, които показа на прокуратурата.

МВЕЦ „Бебреш” работи от 2014 г. С него се занимава моят баща, никога не съм влизал в детайли и честно казано не знам колко струва построяването му. Проверяван е много пъти, всичко в него е изрядно, каза още Валентин Златев. В момента ВЕЦ-ът не работи, това е така от 2018 г., категоричен бе той. Бизнесменът обобщи, че дори ако съоръжението работи целогодишно, печалбата от него би била 150 – 200 000 лв. – сума, която не би съборила семейството му. Някой умишлено използва ВЕЦ-а и моето име, за да отклони въпроса от съществения проблем къде е водата на Ботевград, каза Златев. И допълни: Ако не беше уважението към баща ми, отдавна да съм изпратил един булдозер да го срине.

Очаквайте подробности!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай