Затопляне идва, но синоптиците казаха кога е следващият леден капан

Какво ни чака

Затопляне идва, но синоптиците казаха кога е следващият леден капан | StandartNews.com

След мразовитото време у нас през тази седмица, на някои места в страната, температурите сутринта доближиха познатите за мнозина зимни температури.

До минус 15 градуса се понижиха температурите в сряда в Кнежа, но се задава затопляне, което повиши дневните температури, но сутрешните ще останат с отрицателни стойности.

От понеделник (15 януари), ще започне и постепенно затопляне, като температурите към края на новата седмица ще се повишат. На  много места в Централна България ще надминат 15 градуса по Целзий. Причината за топлото време е пренос на по-топла въздушна маса. Времето ще е с разкъсана висока облачност.

Затоплянето обаче ще бъде кратко, като от северозапад към 20-21-ви януари ще започне чувствително понижение на температурите. Очакваме усилване на северозападния вятър и бързо понижение на температурите.

След преминаването на студения фронт времето ще се изясни, а това ще създаде и предпоставки за ниски температури от порядки на минус 15 градуса по Целзий на 23 и 24 януари. 

Очакваме температури от минус 20 градуса в Унгария и Северна Сърбия, пише "Метео Балканс". 

През предстоящото понижение на температурите към 21-ри януари, очакваме чувствително понижение на температурите в Унгария и Северна Сърбия, като температурите ще се понижат до минус 18/20 градуса по Целзий.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай