Защо е починал таксиметровият шофьор? Противоречиви версии

Прокуратурата още не се е запознала с материалите по случая

Защо е починал таксиметровият шофьор? Противоречиви версии | StandartNews.com

Все още не са ясни причините за смъртта на 34-годишния таксиметров шофьор Христо Йорданов, който е баща на три момичета. Една от версиите е, че той си е глътнал езика и е получил инфаркт.

Появи се и слух, че е бил намушкан с нож. След смъртта му негови близки и колеги се събраха на мълчалив протест пред Трето РУ в София, където е задържан 29-годишният мъж - Христо Трайков, който бил другият участник в боя. По-късно снощи таксиметрови шофьори блокираха за кратко и Орлов мост.

“Брат ми ми звънна и каза: „Бият ме пред къщи“. Не го разбрах точно. След като пристигнах го видях как седи в колата. Попитах го какво е станало, а той само ми посочи този, с когото е станало спречкването. На мястото бяха десетина човека, не знам дали са го били всичките. Аз тръгнах към въпросния човек и като се обърнах, видях как брат ми се свлече на земята. Никой не искаше да му помогне само викаха: оставете го този циганин”, разказа братът на таксиметровия шофьор. Сподели и че брат му си е глътнал езика и той му го вадил два пъти.

Свидетелят Валентин Балевский пък сподели: "Момчето почина в моите ръце. Момчето почина от инфаркт, а не от това, че е бит. Аз бях там със брата на починалото момче и се опитвахме да го спасим. Полицаите, които дойдоха, само стояха и гледаха без да вземат отношение. А линейката дойде след 20, 25 мин. Обясних им, че не напипвам пулс и устните на момчето посиняват - да донесат апаратура от АГ болницата, която е на 10 метра от нас. Просто го оставиха във нашите ръце. Заклевам се, че със брата на загиналото момче направихме всичко възможно, за да го спасим".

От СНЦ „Съюз такси“ призоваха МВР и прокуратурата да направят всичко възможно за разкриването на случая. „От днес нататък, до окончателната присъда на убийците на таксиметровия шофьор Христо Йорданов, ние ще бъдем там, където трябва, и ще настояваме за прилагането на закона в цялата му строгост“, каза инж. Кирил Ризов, почетен председател на СНЦ „Съюз такси“.

Прокуратурата излезе с първи коментар за трагедията.  Ето какво посочват от държавното обвинение:

Във връзка с медийните публикации и репортажи за побой, след който е починал таксиметров шофьор вечерта на 08.10.2022 г. в столичния кв. „Разсадника“, Софийска градска прокуратура (СГП) информира следното:

Към този момент материалите по делото все още не са докладвани на прокурор. СГП е уведомена по телефона за предприетите от 03 РУ-СДВР действия по неотложност.

След като материалите по делото бъдат получени в СГП, прокурорът ще извърши анализ на събраните в началния етап на разследването доказателства и въз основа на тях и съобразно изискванията на закона ще прецени какви процесуални действия да предприеме.

С оглед обществената значимост на случая и в рамките на закона обществеността ще бъде своевременно уведомена.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай