Захариева: Българите на Острова да вземат биометрични паспорти

Външният министър каза, че такъв призив е отправила към българите във Великобритания още това лято. По думите ѝ много от тях са само с лични карти там...

Захариева: Българите на Острова да вземат биометрични паспорти | StandartNews.com

Призовавам българските граждани във Великобритания да не чакат последния момент, за да се снабдят с биометрични паспорти, заяви днес вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти във връзка с Брекзит, цитирана от Агенция Фокус.

Захариева каза, че такъв призив е отправила към българите във Великобритания още това лято. По думите ѝ много от тях са само с лични карти там.

„Още от миналата година сме започнали организиране на информационна кампания във Великобритания в различни градове, не само в Лондон, за българската общност там, така че да ги запознаем с това, което предстои. Също така сме подсилили и мисията в Лондон. Отваряме и нов офис в самия Лондон", заяви Захариева.

Българският външен министър поясни, че цялата информация към момента е на интернет сайта на Министерството и на посолството и на „Фейсбук“ страницата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай