Времето счупи 90-годишен рекорд

В Хасково измериха 21.8 градуса

Времето счупи 90-годишен  рекорд | StandartNews.com

Източник: БТА

Коледен температурен рекорд е регистриран днес в Хасково, съобщиха дежурните синоптици, пише "Марица".

На 25 декември живакът в термометъра се покачи до 21.8 градуса. Досегашният рекорд е от същата дата през 1958 г. Тогава е било "само" 17.8 градуса.

Справката показва, че това е най-високата температура през декември в Хасково, откакто се извършват измервания – от 90 години.

Температурите ще останат необичайно високи и през следващите два почивни дни за Коледа, очакват се и нови температурни рекорди.

В Пловдив, Пазарджик и Стара Загора термометрите към 14 часа също удариха 21 градуса, показват данни на Национален институт по метеорология и хидрология.

Според някои потребители в мрежат температурите дори са по-високи в момента.

В Карлово и Асеновград температурите са между 18 и 20 градуса.

Най-топлият коледен ден отчитат метеоролозите и в Монтана. В 15:30 часа е измерена температура от 22,5 градуса, което е рекорд за града на Рождество Христово, съобщиха от Хидрометеорологична обсерватория – Монтана.

На Рождество Христово във Варна температурата е достигнала 18 градуса, което е нов рекорд. Предишният е от 1958 година, когато на Коледа максималната температура е била 17.5 градуса.

Рекорд отчитат синоптиците и за Русе - 19 градуса. Там най-високата стойност на този ден до момента е била от 1967 година - 16.5 градуса.

Подобрен рекорд има и в Шабла, където също са измерени 18 градуса. Там най-високата стойност до момента е регистрирана през 2014 година. Тогава температурата на Коледа е достигнала 16°.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай