Събота,

Возим се аванта в първия ден на Лъч 3 на метрото

От: Рачо Рачев -
1111
Возим се аванта в първия ден на Лъч 3 на метрото
A
A
A

На 26 август в 14 часа новият трети лъч на метрото ще бъде пуснат в движение. През деня ползването му ще бъде безплатно – приятната новина съобщи пред БНТ изпълнителният директор на компанията "Метрополитен" Стоян Братоев.

Братоев обяви, че на събитието ще присъстват по-малко хората, заради коронавируса. Очаква се около 200-250 човека да бъдат участници в откриването на третия лъч. Той бе категоричен, че е абсурд протестиращи да се съберат по време на откриването, защото по думите му метрото е от най-хубавите неща, които се правят.

В експлоатация ще бъдат пуснат първия етап от третия лъч на метрото, който включва 8 км с 8 станции от бул. „Владимир Вазов“ до „Красно село“. Отсечката ще бъде открита от станция "Медицински университет", а очакванията са да се ползва от 60 хиляди души.

Вторият етап от третата линия от "Красно село" до Горна баня също е завършен, но трябва да започнат изпитанията на влаковете. По новите станции ще има стъклени прегради срещу инциденти с височина 1,5 м, които ще разделят пероните и влака.

"Трета линия на метрото е ново поколение, голяма част от работата се извършва автоматично", обясни Братоев.

Шефът на "Метрополитен" уточни, че нашето метрото е най-евтино в Европа, като цената на километър е 40 млн. лв.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички