Вижда ви се топло? Не, идва як сняг

Днес ще бъде направо пролет, но утре…

Вижда ви се топло? Не, идва як сняг | StandartNews.com

Нов обрат ни поднася времето. Днес ще бъде направо пролет, но сибирският студ идва през уикенда.

В петъчния ден облачността ще се разкъса, над много райони и временно ще намалее до слънчево. Максималните температури, в повечето места, ще бъдат между 12° и 17°, в София – около 12°.

Вечерта от северозапад обаче ще започне ново увеличение на облачността. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Ще завали дъжд, който през нощта срещу събота в Северна България и високите западни полета, ще премине в сняг и там ще има снежни виелици.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен до силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 12° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но с тенденция на отслабване.

Над планините ще има променлива облачност, почти без валежи. Ще духа умерен и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра – около 3°.

В събота студеният въздух ще обхване цялата страна. Ще бъде облачно, с валежи предимно от сняг; в Южна България преди обяд все още от дъжд, но със застудяването и там дъждът бързо ще преминава в сняг.

Има повишена вероятност на места, главно в Предбалкана и в Югозападна България, количествата да са значителни, ще се образува и снежна покривка, в отделни райони достигаща 20-25 cm, в планините - до около 55 см. В Централна Северна и Североизточна България, както и по планинските проходи ще има условия за виелици и навявания.

В много райони температурите ще са с обратен дневен ход: сутрешните между 1° и 6°, към 14 часа - вече между минус 4° и 1°. През нощта срещу неделя от север валежите ще започнат да отслабват и да спират, най-късно - сутринта в неделя - в Рило-Родопската област. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи