Уволнения заради кораба. Голям шеф отлетя

Транспортният министър заподозря саботаж, назначи одит на случая

Уволнения заради кораба. Голям шеф отлетя | StandartNews.com

Уволнения заради заседналия в скалите при Камен Бряг кораб "Вера Су", който повече от седмица не може да бъде разтоварен, а азотните торове които превозва изтичат в морето.

Транспортният министър Христо Алексиев уволни шефа на „Морска администрация” кап. Живко Петров, съобщи самият Алексиев. Според него кап. Петров не е успял да се справи със ситуацията и е проявил престъпна безотговорност.

Мястото на кап. Петров ще бъде заето от кап. Венцислав Иванов.

Министър Алексиев заподозря саботаж зад всички сигнали, подадени срещу служебното правителство за забавяне на действията в ситуацията.

„Имайте предвид, че докато съм министър няма да позволя саботажи спрямо държавата, няма значение дали са с политически интереси, с лобистки интереси. Когато някои хора пишат сигнали против служебното правителство, те са против държавата си. За мен това са някакъв вид саботажи. Служебното правителство не се е забавило. Ние не сме пиратска държава, не може някой кораб като заседне, ние още в първия ден да отидем и да превземем кораба. Нормално е да се даде разумен срок  на корабособственика, за да може той да го изтегли. В момента, в който видях, че това не се случва, се намесих. Корабът беше задържан и е под ръководството на държавата”, каза той.

Ще бъде назначен и одит по целия случай, тъй като според Алексиев много процедури не са спазени. Имало и много пропуски.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай