Тези думи на ген. Мутафчийски разтърсиха България

Специален поздрав за Гергьовден

Тези думи на ген. Мутафчийски разтърсиха България | StandartNews.com

Да си храбър означава да имаш сърце, дух и воля да поемаш риска. Безброй са примерите за лична храброст на нашите медици, които винаги са там, където, други се страхуват да бъдат! Тези думи на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, шеф на ВМА, разтърсиха България. Ген. Мутафчийски излезе със специален поздрав за Гергьовден, публикуван на сайта на ВМА.

Днес се прекланяме пред всички доблестни воини, пожертвали живота си за свободата и независимостта на България, пише главният лекар на Въоръжените сили на Република България.

„Да си храбър означава да имаш сърце, дух и воля да поемаш риска и да решиш проблемите, вместо да ги пренебрегваш. Да надвиеш страха, който понякога е парализиращ; да излезеш от зоната си на комфорт и да се изправиш срещу неизвестното в името на човешкия живот“, пише Мутафчийски.

За екипите на ВМА смелостта е навик. Безброй са примерите за лична храброст на нашите медици, които винаги са там, където, други се страхуват да бъдат! Нашата мисия е винаги да сме подготвени за предизвикателствата – мисия, достъпна само за най-смелите и най-добре обучените професионалисти – хора, които рискуват живота си за другите, вземат най-бързото и животоспасяващо решение в точния момент.

Всичко това затвърждава доверието на хората към институцията ВМА. Колеги, Вие сте пример и гордост! Вие сте вдъхновение и за бъдещето на военната ни медицина – нашите курсанти!

Бъдете здрави и все така единни!

Честит празник и на всички, които днес празнуват своя имен ден! Носете името си с гордост!, пише още Мутафчийски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай