Театрална формация Момо с благотворително представление

Приходите ще бъдат дарени в полза на Операция „Жълти стотинки"

Театрална формация Момо с благотворително представление  | StandartNews.com

София. В три поредни вечери - от 14 до 16 ноември, театрална формация Момо представя мултимедийния спектакъл „Любовният живот на съвременните роботи" във VIVACOM Art Hall. Първото представление ще се играе с благотворителна цел, като всички набрани средства от продажбата на билети ще бъдат дарени в полза на инициираната от VIVACOM Fund Операция „Жълти стотинки". Националната дарителска кампания се осъществява в полза на Фондация „Надежда за малките" и подкрепя центровете от семеен тип за временно настаняване на бебета и малки дечица.

Спектакълът „Любовният живот на съвременните роботи" е на режисьора Веселин Димов и е с участието на носителите на награда „Икар" за дебют Иво Желев и Силвия Станоева. Той е създаден по откъси от три пиеси, разглеждащи различните проявления на страстта и любовта, и сценографията му е измислена специално за нестандартното сценично пространство на VIVACOM Art Hall.

Първата част представя откъс от „69" на швейцарския драматург Игор Бауерзима – пиеса, акцентираща върху несъвместимостта на днешния морал и светоглед с устойчивия християнски норматив. Втората част, базираща се на „Отблизо" на британеца Патрик Марбър, отправя погледа ни към съвременните отношения по дързък и вълнуващ начин чрез любовна история, развиваща се във века на стриптийза, порното и крайния материализъм. Финалната част на спектакъла е изградена върху „В самотата на памуковите полета" на френския драматург Бернар Мари Колтес. Пиесата, която стои в основата на вдъхновението за проекта, е диалогично размишление за сблъсъка между нуждата и страха от другия.

Представленията на театрална формация Момо на 14, 15 и 16 ноември започват от 19:00 ч. във VIVACOM Art Hall. Цената на билетите е 10 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай