Стрелецът: Ловец съм от 10 години...!!! Ще взема работата в свои ръце

Стрелецът: Ловец съм от 10 години...!!! Ще взема работата в свои ръце | StandartNews.com

Лясковец. Шест писма е изпратил Петко Петков, който се барикадира в къщата си, застреля един полицай и рани трима, до директора на училище "Максим Райкович" - Николай Кожухаров. В писмата, които са пристигали винаги в понеделник или петък, мъжът заплашвал директора и искал от него да въведе по-строги мерки в двора на училището.

 

В петото писмо, което получил директорът, пишело „Ловец съм от 10 години...!!! Ще взема работата в свои ръце". Тогава директорът предположил, че съседът наистина може да е опасен за него и за децата и предположил, че той може да има оръжие и подал сигнал в полицията.

 

На 6 март Петков изпратил още едно заплашително писмо до директора и тогава той подал още една жалба в МВР. Полицаите вече били осигурили кола с униформени да дежури пред училището, но след втория сигнал решили да обезвредят мъжа, за който вече имало данни, че е въоръжен.

 

Петков не работил нищо от дълги години. Почти не излизал от къщата си, само крещял от терасата си, че иска тишина и часовете по физическо да се провеждат с по-голяма дисциплина. Децата също се жалвали, че съседът крещи, но досега той не ги е заплашвал. Петков живеел с майка си, която е на 75 години, и единствено тя излизала из града, за да купува храна и да плаща сметките. За няколко месеца въоръженият мъж преди години бил в Германия, но не успял да си намери работа и се върнал у нас.

 

Не е ясно кой е пишел писмата, които са изпращани със заплахи до директора на училището, понеже почеркът бил доста широк и не можело да се установи дали е на жена или мъж. Една от версиите е, че той е карал майка си да пише писмата. Петков пишел със синьо, но там където тонът му ставал заплашителен използвал червен химикал.

 

В Лясковец в момента няма паника, но хората са притеснени, тъй като между 5,30 и 6 тази сутрин са били събудени от изстрелите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай