След Каварна и в Добрич обявиха грипна ваканция

След Каварна и в Добрич обявиха грипна ваканция | StandartNews.com

Добрич. Със заповед на кмета на Добрич Детелина Николова от 28 до 30 януари включително се преустановява учебната дейност във всички училища на територията на града. В социалните заведения, детските ясли и детските градини кметът разпорежда да се извършва строг сутрешен филтър от медицинските специалисти. Мерките са превенция на увеличения брой заболели от остри респираторни заболявания след становища на Регионалната здравна инспекция и становище на Регионалния инспекторат по образование.

От РЗИ Добрич обявиха, че в периода от 28 януари се спират плановите операции, както и провеждането на женски и детски консултации. От здравната инскпеция препоръчват още в МБАЛ Добрич да бъдат осигурени достатъчно места за хоспитализиране на хора, които имат усложнения както и да се насочват болните с тежки форми на грип, с усложнения или с повишен риск от възникване на усложнения, поради наличие на придружаващи заболявания, за хоспитализация в лечебни заведения за болнична помощ.

Първи грипна ваканция преди обяд обявиха от община Каварна. Мерки за ограничаване на разпространение на заболяванията като спре учебният процес взеха и в още две общини от областта - Генерал Тошево и Балчик.

Припомняме, че за последната седмица от РЗИ регистрираха нарастване на заболелите, като бе достигната заболеваемост от 180 на 10 000 жители, което е близко до нивата, при които за Добричка област се обявява грипна ваканция - 200 души на 10 хил. жители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай