Слабаков с допълнена оферта към непушачите

Да се пенсионират на 40-годишна възраст, изморени са

Слабаков с допълнена оферта към непушачите | StandartNews.com

 

Заклетият пушач, евродепутатът от ВМРО Андрей Слабаков, не остава равнодушен към новия законопроект, който в четвъртък колегите му внесоха в парламента, за да поощрят непушачите на работните места. Предложението е те да имат два дни повече платен отпуск през годината, защото са ощетени за времето, в което пушачите бягат навън за цигара.

Виж още: Почиваш 2 дни повече, ако не пушиш на работа

„Във възторг съм от предложението на ВМРО. Непушачите са изключително крехки и раними създания. Два дни са им малко. Те се изтощават от мислят как да живеят здравословно”, заяви евродепутатът Андрей Слабаков.

Той заяви, че иска да допълни офертата към тях като ще говори с колегите си да могат се пенсионират по-рано. „Готови сме да работим още за непушачите. Даже смятам, че трябва да се пенсионират на 40-годишна възраст, даже преди миньорите, тъй като са много изморени да следят колко време пушачите изкарват навън да си дърпат от цигарите.  Представете си колко книги за здравословен живот са изчели, това също уморява“, заяви евродепутатът.

„ Очевидно ужасно много ги тровим, пречим им и те заслужават своята почивка”, каза ехидно Слабаков.

После мина към сериозните теми като каза, че по отношение на пакета „Мобилност” „ се стараем да омекотим тази безумна мярка“.

Това, че не е еко да се връщат всички камиони на всеки 20 дни, е очевидно. Това е тотално антизелено. Не знам защо това се натрапва като някаква много приятна мярка, добави евродепутатът. Той коментира и АМ „Струма”, за която България изтегли апликационната си форма.

„Така наречените еколози, а за мен са отровно зелени същества, които разпространяват неверни слухове. Просто ще се забави строителството. България няма да изгуби нищо. Около края на 2026 г. България ще има тази магистрала „Струма”, сигурен е Слабаков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай