Водна драма до село Прибой, овладяха я

Населеното място бе наводнено след като придошлите води скъсаха дига на река Струма.

Водна драма до село Прибой, овладяха я | StandartNews.com

Овладяна е ситуацията в радомирското село Прибой, съобщи кметът на община Радомир Пламен Алексиев. Населеното място бе наводнено след като придошлите води скъсаха дига на река Струма.

Пострадали от наводнението са 7 къщи, като техните обитатели се евакуират. На пострадалите - общо 21 души,  са осигурени хранителни продукти от първа необходимост.

Като цяло ситуацията в област Перник днес е далеч по-спокойна, отколкото вчера, предава кореспондентът на БНР в региона. В почти всички засегнати селища вече се работи по отводняване на залетите от придошлите реки Струма и Конска имоти.

Областният управител на Перник Емил Костадинов заяви, че потърпевшите от наводненията жители на региона могат да подават заявления за еднократна помощ в размер до 375 лева.

Възстановено е водоподаването в град Трън, а водата в Перник, която  беше мътна, вече е с подобрени показатели, но препоръката е по възможност все още да не се ползва за питейни нужди, тъй като от пороите е възможно да има замърсявания по мрежата.

За три часа нивото на пернишкия язовир „Студена” е паднало с 1 см, а обемът му вече е под 24 млн. куб. м. От водоема продължават да се изпускат по 7 000 л/сек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай