Синоптиците казаха докога ще продължи слънчевото време

Какво ни чака

Синоптиците казаха докога ще продължи слънчевото време | StandartNews.com

През нощта ще е предимно ясно. В повечето райони ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. В Югоизточна България ще е почти тихо и сутринта там ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са между 3° и 8°, по-ниски ще са по високите полета на Югозападна България, в София - около 3°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и слабо ще се понижи.

В петък отново ще бъде предимно слънчево и топло. Ще духа слаб, в Източна България и северно от планините умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Преди обяд на места главно по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-22°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 17°, на 2000 метра - около 4°.

През почивните дни ще се задържи сравнително топло. В събота облачността ще се увеличава и вплътнява, в неделя ще бъде предимно облачно, с валежи на места, главно в Южна България, значителни по количество в Рило-Родопската област.

Вятърът ще е от юг-югозапад, в източните райони близо до северните планински склонове в събота - умерен, в неделя - до силен. Минималните температури ще са между 4° и 9°, максималните в събота между 15° и 20°, в неделя с 2-3 градуса по-ниски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай