Синдикалист издаде тайната! Трагична ситуация с транспорта в София

Градският транспорт в София се управлява от гладни, жадни, изнервени и изморени хора

Синдикалист издаде тайната! Трагична ситуация с транспорта в София | StandartNews.com

„Гражданите на столицата трябва да знаят едно – превозните средства на градския транспорт масово се управляват от хора в пенсионна възраст. Има една натрупана умора. В този сектор в столицата в момента се полага повече извънреден труд, отколкото е допустимо в закона.” Това заяви в интервю за Нова телевизия вицепрезидентът на КНСБ Тодор Капитанов.

Коментарът му е по повод информацията, че от утре започват протести на служителите на градския транспорт в столицата. Акцията е организирана от Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ, а основното искане е за 30% увеличение на заплатите.

По думите му хората в сектора са физически амортизирани и допълнително се изтощават от извънредния труд. Освен това шофьорите са стресирани от трафика и чисто физиологично те са гладни, защото нямат време за хранене, нито могат да отидат до тоалетна, посочи още синдикалистът.

„Градският транспорт в София се управлява от гладни, жадни, изнервени и изморени хора”, добави вицепрезидентът на КНСБ. Според него пътниците трябва да са с повишено внимание и да имат това предвид, че няма достатъчна сигурност в работата на водачите. Под внимание трябва се вземе и сигурността от страна на сервизните работници, които технически обслужват превозните средства, защото и при тях ситуацията не е много по-различна.

Капитанов добави, че протестни действия могат да се очакват и в други големи градове от страната. Той каза, че в момента стартовата заплата в столичния градски транспорт е малко над 1000 лева нето. По-големи суми могат да се получат заради многото допълнителен труд, но това се случва с цената на здравето, категоричен е синдикалистът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай