Шенген! Голяма промяна за пътуването на децата

Вътрешното министерство направи проверка на летището

Шенген! Голяма промяна за пътуването на децата | StandartNews.com

България е готова от 31 март да влезе в Шенген по въздух и вода. Това заявиха от ръководството на МВР след проверка на летище София.

Така от края на месеца всички граждани, които пристигат от държави членки на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка, а ще се насочват през обособените шенгенски гейтове и ще преминават единствено проверка на летищна сигурност. Пътниците, които са се насочили към държава извън пространството, ще преминават през паспортна проверка.

„Променяме начина си на работа. Отделяме много повече на анализа на риска, на оперативната дейност. Организационно всички аерогари се разделят на шенгенска и нешенгенска зона. Шенгенската играе ролята на вътрешни линии, тъй като сме част от шенгенското семейство”, обясни директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Антон Златанов.

Той съобщи и голяма новина за родителите, която засяга всички семейства с деца, разделените родители и тези без брак.

Който лети за държавите членки на Шенген със своето дете няма да са му необходими декларации. Но, ако някой не иска детето му да лети с другия родител поради различни семейни причини, може да го изиска от съответния районен съд, обясни Златанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай