Щерката на Цветанов с платформа за бизнесдами

Тя е сред финалистите за престижна стипендия на Колумбийския университет

Щерката на Цветанов с платформа за бизнесдами | StandartNews.com

Гергана - голямата дъщеря на лидера на Републиканци за България Цветан Цветанов, е сред финалистите за годишната стипендия на декана на Колежа по международни и публични отношения на Колумбийския университет - най-старото висше училище в щата Ню Йорк и един от осемте най-престижни института, известни като Бръшляновата лига, съобщи Лупа.бг.

Самата Гергана завърши с отличие бакалавърска степен по “Политика и международни отношения” в университета “Бат” в Югозападна Англия, а след това и магистратура по “Международни отношения” в Колумбийския университет.

От няколко месеца Гергана е и асистент в Колежа по международни и публични отношения към него. А от сайта на университета се вижда, че проектът, по който българката работи с три свои колежки, е на финалната права за годишната стипендия на декана.

Гергана заедно с Дария Шитрит от Израел, Момори Хирабаяши - от Япония, и американката Нета Виктория Голдбърг са кандидатствали с идеята си за интерактивна онлайн платформа, която да свързва жени млади специалисти с вече доказали се ветерани в своята бизнес сфера. И така “да се запълни празнината, която много млади жени изпитват по време на кариерното си развитие".

Инициативата на четирите възпитанички на SIPA ще е своеобразна спирка, на която да се срещат младите жени, търсещи кариерно развитие, и менторите, искащи да предадат опита и знанията си на топ таланти, пише в описанието на проекта, публикувано на официалната страница във фейсбук на SIPA. Тя всеки ден се обновява с новини за постиженията на студентите и преподавателите в университета.

Стипендията на декана на SIPA се дава всяка година и насърчава сформирането на екипи от студенти по различни специалности в Колумбийския университет, които да предложат свои проекти за решаването на глобални проблеми.

Тази година от колежа подканиха студентите, кандидатстващи за стипендията на декана, да представят идеи, насочени към помагане при възстановяването след COVID. Или да са фокусирани върху област, която търпи своите последици от коронакризата и в коята има нужда от нови начинания в подкрепа на общественото благо и тези нови начинания могат да се развият. А наградата за победителя - стипендията, ще е в размер на 25 000 долара.

Гергана Цветанова и колежките ѝ вече са разработили своята онлайн платформа. Нейната бета версия, тоест работеща, но още в изпитателна фаза, ще бъде пусната първоначално в Япония.

След това планът на възпитаничките на SIPA е платформата им да бъде пусната и в други региони по света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай