Сачева: Мярката 80/0 от другата седмица

Над 9 млрд.лв. са разсрочените кредити, запазили сме над 250 000 работни места

Сачева: Мярката 80/0 от другата седмица | StandartNews.com

Над 9 млрд.лв. са разсрочените кредити от началото на коронкризата. Ще се удължи и мярката за безлихвените кредити и това ще стане съвсем скоро, съобщи социалният министър Деница Сачева в интервю за бТВ.

Запазихме над 250 000 работни места, целта ни е да запазим  доходите на хората, допълни тя. И каза: „Правим всичко възможно да не оставим никой гладен, раздадени са над 400 000 пакета с храна, 40 000 души ползват програмата Топъл обяд.”.

Прекалено много мерки има и може би самите работодатели не могат да осмислят още какво се предлага, затова съветвам да се търси информация и варианти, коя подкрепа е подходяща за бизнеса, заяви Сачева.

10 700 души са кандидатствали по мярката за т.наречената COVID помощ за гледане на деца до 14 години. По мярката 80/0 плащанията ще започнат още от средата на декември, нашите структури ще работят и ще осигурят възможност повече хора да получат парите си преди Коледа и преди края на годината.

Още лятото когато получихме сигнали за насилие в домове, подадохме сигнали до ВАП и заедно проверихме, установихме, че има нарушения, това е една от „най-големите язви“ на нашето общество. Тези домове са изграждани още на времето на отдалечени места, няма достатъчно квалифицирани хора, които да работят, каза още Сачева.

Хората в домовете в Куделин и Говежда ще бъдат преместени, за да получат адекватна грижа.

Взехме решение да закрием 28 институции, закрихме почти всички домове за деца, до 2035 г. ще закрием всички тези институции за възрастни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай