Решено! Ресторантите отварят на 1 март

Представителите на бранша заявиха, че са получили разбиране

Решено! Ресторантите отварят на 1 март | StandartNews.com

Ресторантите, кафенетата и сладкарниците ще отворят на 1 март. Това стана ясно след среща на собствениците на заведения с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

ВИЖ ОЩЕ: Два варианта за ресторанти и барове

По-рано на извънредно правителствено заседание премиерът Бойко Борисов нареди на здравния министър да проведе среща с представители на ресторантите, заведенията и нощните клубове и да обсъдят възможните решения за бранша. Представители на бранша признаха, че са срещнали разбиране и консенсус при разговорите с министъра.

"По-голямата част от въпросите за решаване обаче са по-скоро икономически и не са за разговор с министъра на здравеопазването. Ние се разбрахме, че ще имаме неговата подкрепа във връзка с една предстояща среща с икономическия екип на премиера и самия него. Ние коментирахме и уточнихме параметрите, тоест отваряме заведенията на 1 март и искаме предвидимост. Министърът се ангажира, че до края на януари ще бъдат изплатени абсолютно всички помощи и компенсации на абсолютно всички заведения", казаха представители на сектора.

На срещата е бил засегнат и въпроса за отваряне на нощните заведения от 14 март. Според собствениците на заведения не е справедливо да бъдат облекчавани мерки в определени сектори, а в други - не.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай