Петък,

Рашков с революционна заповед към катаджиите

От: СТАНДАРТ -
A
A
A

Революционна заповед към катаджиите издаде служебният вицепремиер и МВР-шеф бойко Рашков. Той разпореди на пътните полицаи да излязат от храстите.

Рашков нареди на катаджиите да не се крият, докато изпълняват задълженията си по спазване на Закона за движение по пътищата. Заповедта му е публикувана на сайта на парламента. Тя е в отговор на въпрос от депутата Мартин Димитров ("Демократична България").

Рашков е наредил още както катаджиите, така и техните служебни коли да бъдат на видими места, докато изпълняват задълженията си по контрол на скоростта.

"По мое разпореждане във връзка с подобряване работата на полицейските служители, на 18.06.2021 г. писмено е разпоредено до всички служители на ведомството, осъществяващи дейности по опазване на обществения ред и контрол на пътното движение, същите да се изпълняват чрез видимо присъствие както на служителите, така и на служебни те автомобили", се казва в отговора на служебния министър.

Според Рашков нарушителите, които създават предпоставки за възникване на инциденти трябва "да бъдат изваждани от транспортните потоци".

В заповедта на министъра пише още, че контролът на скоростта трябва да се извършва на места, характеризиращи се с концентрация на тежки пътнотранспортни произшествия.

За служителите на КАТ, които не спазват заповедите се очакват дисциплинарни наказания.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички