Неделя,

Радвайте се на топлото! Иде студен юни

От: СТАНДАРТ -
351
Радвайте се на топлото! Иде студен юни
A
A
A

Радвайте се на топлите дни, с които изпращаме май. Защото юни ще ни се види като март – сутрин и вечер доста студено, пред деня топло.

Синоптиците от "Метео Болканс" обявиха прогнозата си до края на месеца. И според нея юни ще е хладен. "През следващите дни, страната ни ще се окаже между две коренно различни по харектеристики въздушни маси. На северозапад от полуострова лежи по-хладна въздушна маса, а на югоизток - гореща въздушна маса", твърдят специалистите, които пуснаха прогнозата си във фейсбук.

Поради тази синоптична обстановка, температурите на полуострова постоянно ще се "колебаят" и силно ще зависят от разположението на студената въздушна маса.

Една от причините е различните свойства и плътност, като те трудно ще се смесят. През деня поради силното влияние на Слънцето атмосферата ще се затопля, но привечер и през нощта, очакваме "леки" захлаждания.

Поради тази причина, очакваме и голяма температурна амплитуда, като сутрешните ще са необичайно прохладни, а през деня - доста високи. Температурите у нас ще са между 8-13 градуса, а максималните над 25-28.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички