Пуснаха тока в Смолян и Гълъбово

Пуснаха тока в Смолян и Гълъбово | StandartNews.com

Възстановено е електричеството в Смолян, обяви заместник-областният управител Адриан Петров пред "Фокус". Аварията на далекопровода, който захранва с електроенергия от Девин към Смолян е отстранена.

До подстанцията, която захранва целия град има ток и нещата са стабилни по отношение на електрозахранването към града.

„Вчера преди да спре захранването на територията на града имаше проблем с един трансформатор и в момента екипите на електродружеството работят на терен, за да може до края на деня в навсякъде в града да има електрозахранване", каза Петров.

Зам.-областният управител каза още, че чакат и хеликоптер днес и утре, за да може пък да се локализира проблема при 200-киловолтовия далекопровод, със който да може да се възстанови захранването и в останалата част на областта. Важното сега е, че снеговалежът спря и може по-спокойно да се работи.

 Възстановено е и електрозахранването в Гълъбово, само в село Мусачево и кв. „Митьо Станев" има аварирал електропровод, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ток в Гълъбово вече има нормално, започна включване на абонатите, подаването на ток е от Мини Марица изток. Такова подаване ще има докато е необходино, за да няма режим. За сега само в село Мусачево и отдалечения кв. „Митьо Станев" има аварирал електропровод, там работят екипи за отстраняване на повредите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай