Пътеките в парк “Пирин” ще бъдат обновени

Става въпрос за няколко горски пътища на територията на националния парк, попадащи в землищата на различни селища...

Пътеките в парк “Пирин” ще бъдат обновени | StandartNews.com

Министерството на околната среда и водите обяви обществена поръчка за реконструкция на екопътеките в национален парк “Пирин” на стойност 3,3 млн. лв. Това личи от обявленията за обществена поръчка, изпратена в регистъра на Агенцията за обществени поръчки на 29 ноември, съобщава 24 часа.

Става въпрос за няколко горски пътища на територията на националния парк, попадащи в землищата на различни селища. Поръчката е обособена в няколко позиции, като от изпълнителите по всяка позиция се иска да представят проект, да извършат самите реконструкции и да осъществяват авторски надзор над изпълнението на проектите. Процедурата е открита състезателна и офертите ще се гледат на няколко етапа.

Според документите на над 30 места от горските пътища трябва да се поставят дървени скари на места с високи подпочвени води, да се изградят мостчета, да се преподреди каменната настилка, да се поставят указателни табели и маркировъчни колове за туристите. На други места се иска разрохкване на почвата. Според условията проектите за външния вид на всичко това ще са на самите изпълнители.

Срокът за изпълнение на поръчката е 33 календарни месеца. Подадените оферти ще се оценяват по гарантираното качество и исканата цена, като качеството има 60% тежест при крайната оценка на офертите, е посочено в документите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай