Психиатър побърка хората! Какво каза за кабинета

Екзотични мисли на Цветеслава Гълъбова

Психиатър побърка хората! Какво каза за кабинета | StandartNews.com

Д-р Цветеслава Гълъбова направи много притеснителни изказвания за правителството. 

Бойко Борисов ще трябва да избира – или да си даде имунитета, или да му се разцепи партията. Защото във всяка една партия – включително и ГЕРБ, има свестни хора. Надявам се това управление да не продължи дълго, защото участниците в тази „не“ коалиция си нямат доверие. Може и да продължи дълго това управление, но аз се надявам да не е така, защото това правителство е зловредно за България.

 Иначе политиците години наред нехаят за проблемите в здравеопазването, за тежкия кадрови дефицит, който скоро ще се усети и предстои като колапс на здравната система, защото няма кадри. Но иначе ще обучаваме здравни работници за Украйна. Ние правим разни неща за Украйна и се превръщаме в легитимен обект, казано на военен език. Аз просто не вярвам на тези хора, които ни управляват. Това обяви пред Лили Маринкова в студио „ФАКТИ“ и предаването „Разговор“ психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова, която е и част от ръководството на „Левицата“.

„Казаха, че няма да се съюзяват, съюзиха се. Така и едните и другите излъгаха 1,3 милиона души. Обещаха да се борят с корупцията, сега седнаха на една маса с олицетворяващите корупцията. Защо да им вярвам? В общественото и политическо пространство естествено доказателство за отношенията между хората е доверието. А него го няма. Самите хора в управлението казват, че си нямат доверие.

Погледнете ги как си говорят за сглобки, за механизми, на хашлашки език. Лена Бориславова била обидена, че ѝ изнесли лична кореспонденция. Това младо момиче, което се мотае във властта, не разбра ли, че, спираш да имаш личен живот, когато си сложен, попаднал случайно или инсталиран на най-високите етажи във властта. И вече трябва да внимаваш с кого сядаш на маса, какво си говориш, с кого си лягаш и какви SMS-и пишеш“, добави гостът.

„Липсва доверие сред управляващите. И за да говорят нещо, чуваме еврозона, Шенген, Конституция. Да, но Конституцията не е судоку. Конституцията не е дъвка. Съжалявам, че се изразявам така. Отново опираме до доверието, а политиците не подхождат честно към нас. Аз искам някой да ми обясни просто и ясно защо трябва да влезем в еврозоната? Някой да каже - това са плюсовете, това са минусите. Защо Чехия, Словакия, Унгария, Полша не са в еврозоната? Хората в тези страни изобщо не са глупави… Чуваме анализатори да казват, че еврозоната влиза в рецесия – Италия, Испания, Германия и Франция. Какво означава това за една страна, която кандидатства? Какво ще се случи с държавния резерв, когато влезем? 

 Иначе като опорки чуваме, че отдавна имотите се купуват в евро, че заплатите ни щели да станат в евро. Ми мен ще ме е срам да си кажа заплатата в евро. Политиците не подхождат към нас като към хора, на които им дължат обяснение. Просто само ни зомбират – еврото това, еврото онова. Обяснете ми плюсовете и минусите. Просто е“, добави тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай