Проверяват сделките на "Артекс" 4 години назад

Ще разровим всичко докрай, увери Пламен Георгиев

Проверяват сделките на "Артекс" 4 години назад | StandartNews.com
  • Ще разровим всичко докрай, увери Пламен Георгиев
  • Атакуват ме, защото комисията запорира имущество за над 3 милиарда, каза шефът на КПКОНПИ

Всички сделки на "Артекс" за покупко-продажба на жилища ще бъдат проверени 4 години назад. Това съобщи шефът на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в кулоарите на парламента. "Антикорупция" ще изиска всички документи от компанията, замесена в скандала с домовете на занижени цени за представители на властта

Той припомни, че в момента КПКОНПИ проверява покупките на имоти от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов и Ваня Колева. Допълни, че се проверява и сделката с "Артекс" на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов, който също си отиде за ради скандала. „Тук идеята е не да претупваме нещата. Ние изискваме въобще всички документи във връзка с покупко-продажбата на жилища от фирма „Артекс“, заяви Георгиев. Той посочи, че ще се анализира дали има и други лица, които също са купували от тази фирма. „По този начин ще се направи една всеобхватна проверка, като искаме всички разрешителни, които са издавани на тази фирма. Анализираме всичко, законопроектите, които са внесени и които евентуално биха облагодетелствали тази фирма. Искаме да разровим докрай всичко, за да установим въобще кои лица са пазарували от фирма „Артекс“ и на какви цени“, обясни Георгиев.

По повод спекулациите от вчера, че и той има жилище на по-ниска цена, Георгиев заяви: "Жилището ми е от частно лице и на реална цена, нямам апартамент в "Изток". Моето име не е в скандала - не съм купувал от "Артекс". Като най-нормален човек съм си купил жилище. Не познавам никой от "Артекс", купил съм го от частно лице, то няма как да ми даде преференциални цени, публикуваната цена е реална".

Очевидно атаките започнаха, те са силни, защото комисията работи и това явно не е удобно на някого, коментира Пламен Георгиев. Той бе категоричен, че комисията ще продължи работата си и то прозрачно. Според него атаките са от засегнати лица. Има над 3 милиарда причини - за над тази сума имаме запорирано имущество, отделно има задържани в акции. Явно това не е удобно на някого, каза Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай