Протест: Социални служби отвличат деца в чужбина!

Десетки граждани се събраха пред германското посолство днес, за да протестират срещу отнемането на седеммесечната Катерина от българското й семейство в Хамбург

Протест: Социални служби отвличат деца в чужбина! | StandartNews.com

Десетки граждани се събраха пред германското посолство днес, за да протестират срещу отнемането на седеммесечната Катерина от българското й семейство в Хамбург. Протестът е организиран през фейсбук, през социалните мрежи, от национална група "Родители, обединени за децата".

На място пристигнаха и коли от Русе, където имаше и роднини на семейството от Хамбург.

Хората протестират, че детето е отнето без съдебно решение, виждат се и надписи с плакати "Играйте си с играчки, не с бъдещето на българските деца" и "Спрете организираните отвличания от социалните служби".

Протестиращите обвързват случая в Германия с предишни случаи, за които се подозира, че са случаите в Норвегия, за които беше съобщавано, че пак са отнемани деца. Това е същата група, която протестираше и срещу Стратегията за детето.

Родители от Пловдив също се включиха в протеста, като се събраха пред сградата на почетното консулство на Германия в града на тепетата. В знак на подкрепа протестиращите оставиха послания и детски играчки.

Припомняме, че на 9 януари родителите на бебето изпратиха сигнал до българските медии, че след катастрофа, лекари в Хамбург се усъмнили, че 7-месечната Катерина е била тормозена в семейството си. Така се стига до отнемането на детето.

Българското външно министерство прави проверка по случая.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай