Проф. Рачев с уникално разкритие за времето! Намеси и съседите

Какво ще бъде то у нас и в Гърция

Проф. Рачев с уникално разкритие за времето! Намеси и съседите | StandartNews.com

Климатологът проф. Рачев отново не изневери на неповтолимия си стил.

Ще бъде мрачно времето, ще вали, вали, вали поне до утре следобед. Но винаги има лъч надежда. Това заяви проф. Георги Рачев в ефира на bTV.

По думите му времето ще е много динамично.

"В днешния мрачен ден за източното православие ще бъде и много мрачно времето над цяла България. Точно на Великден и в първата половина на Гергьовден ще има много слънце и ще е доста топло. В неделя от от юг ще се формира топъл въздух и заради него ще стане по-топло, като в понеделник нищо чудно температурите през деня да достигнат до 24-25 градуса. Но днес ще е мрачно, облачно, дъждовно и доста хладно, коментира той.

На Гергьовден с вероятност около 40-50% следобедните часове да има превалявания и прегърмявания с доста интензивни валежи. Затова казвам, че времето ще е доста динамично - и топло, и слънчево, и след това дъждове, коментира той.

С тази динамика ще откараме чак до следващата седмица. Но такъв е месец май, подчерта той.

Лошо ще е времето в планините. Не съветвам никого да излиза навън, ако е над 2000 метра, защото ще има и сняг. На някои места очаквам валежите да достигнат до 40 литра на квадратен метър и ако това стане, се очаква да има слаб разлив на реки, но нищо съществено и опасно, защото е разтегнато във времето.

След понеделнишкото слънце обаче пак се нареждат дни с много динамично и неустойчиво време. Времето ще е по-топло обаче, посочи той.

 В Халкидики през празниците ще е хубаво времето - топло, с превалявания, но не кой знае какви. В събота ще има най-малко слънце, а след това ще има най-малко 10-12 часа слънце. След това и без това гърците ще закачат слънцето на небето и няма да го свалят от там целия сезон. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Янка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe== https://shorter.me/keto

Откажи