Проф. Рачев позна! Сбъдна се прогнозата му пред "Стандарт" за ските

Ето какво обявиха зимните курорти

Проф. Рачев позна! Сбъдна се прогнозата му пред "Стандарт" за ските | StandartNews.com

Прогноза, направена от климатолога проф. Георги Рачев пред "Стандарт", се сбъдна! Още в началото на зимата той каза, че ще караме ски и на Великден.

Проф. Рачев пред Стандарт с шокираща прогноза за времето 

Преди два дни зимните ни курорти обявиха, че пистите и лифтовете са отворени за Великден и очакват туристите да се възползват от завърналата се зима и новия сняг.

Пампорово намали от 27 март цените на билетите за лифтовете и ски картите. Еднодневната карта за възрастни в момента е 63 лева, след като в пика на сезона бе 85 лв. Голяма част от хотелите също са направили с до 25% намаление на цените, включително и за Великден.

В Боровец направо обявиха, че зимният сезон ще продължи докато има сняг и това се очаква да продължи до края на април. Там цените на лифтове и ски влекове също са с понижени цени - 60 лв. е целодневната карта за възрастен и 35 лв. за деца.Пистите и лифта в Банско ще са отворени до 17 април, макар да липсва информация дали има понижение на цените.След навалелият нов сняг и прогноза за още валежи в следващите дни "Витоша ски" отварят до Великден отново пистите "Витошко лале 1" и "Меча поляна", както и кабинковия лифт "Симеоново". За петък е планирано последно нощно каране за сезона.При подходящи метеорологични условия и видимост в горната част на планината, ще отвори и "Витошко лале 2", посочиха от компанията концесионер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай