Проблем! Гълъб Донев каза кое мъчи държавата

Войната е показала ясно този проблем

Проблем! Гълъб Донев каза кое мъчи държавата | StandartNews.com

Войната разкри едно от най-слабите ни места - липсващата инфраструктура. Това коментира днес служебният премиер Гълъб Донев., който присъства на официалното откриване на източната част от международния транспортен Коридор 8. 

Коридор номер №8 е бил въжделение на редица поколения от двете страни на границата. Направелнието София-Скопие-Тирана-Дурас трябва да бъде приоритет за Западни Балкани, посочи той. 

„Последиците от войната в Украйна разкриват едно от най-уязвимите места в нашия регион – неразвитата, даже липсваща инфраструктура. В условията на продоволствена криза е нужно да си осигурим директни пътища за алтернативни доставки”, каза премиерът на България. 

Той изтъкна колко важна е инфраструктурата за развитие на нашия регион. „За първи път в историята на България и Северна Македония се очаква в края на годината търговският обмен да е над 1 млрд. евро. Представете си какъв би бил обмена, ако имаше развита инфраструктура. Интересът за бизнеса е очевиден”, каза служебният премиер, цитиран от Нова тв.

Целта на този коридор е да свърже по железопътен път Черно и Адриатическо море. Връзката трябва да бъде изградена между София-Скопие-Дуръс и Тирана

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай