Приказки за тромбон и туба с концертите "Фортисимо Фамилия"

Приказки за тромбон и туба с концертите "Фортисимо Фамилия"  | StandartNews.com

София. На 19 октомври, в зала България, в 11.00 и в 12.30 часа ще се състои първият концерт на Фортисимо Фамилия за деца - Приказка за тромбон и туба. 

Фортисимо Фамилия, музикалната програма за деца и техните родители, се завръща за своя втори сезон. След редица успешни концерти през първата си година програмата продължава да утвърждава класическата музика като ценност, която е важно да достигне до децата и техните родители по естествен и забавен начин. Дотук в нейните рамки бяха представени осем инструмента от състава на симфоничния оркестър, в контекста на които децата се запознаха с голяма част от именитите композитори и техни произведения. Първият сезон на Фортисимо Фамилия се радва на награда за "Музикален проект на годината", в слушателската класацията на предаването Алегро Виваче по БНР, както и на огромен интерес и вече постоянна публика, намерила своето място в зала "България".

Голямото откриване на втория сезон на Фортисимо Фамилия има своите герои – тромбон и туба. След като през миналата година ви срещнахме с тромпета и валдхорната от семейството на медните духови инструменти, сега ви запознаваме с дълбоките и мистериозни звуци на по-големите им братя.

Солисти в предстоящия концерт са Баю Стаев, който ще засвири на най-големия сред духовите инструменти – тубата, а пък Минчо Томанов ще разкрие тайните, които се крият в необичайния по своята форма тромбон. Заедно с тях на сцената ще се появи актрисата Сандра Петрова, която познаваме от скорошното й превъплъщение в ролята на Алис от мюзикъла "Алис в страната на сънищата" и телевизионното предаване Бърколино.
Мартин Пантелеев, главен диригент на Софийска Филхармония ще дирижира оркестъра по време на "Приказки за тромбон и туба". В програмата на концерта влизат както веселите Мисисипи Рагтайм и Blue Bells, така и класически произведения като Хумореска на Дворжак, Серенада на Шуберт или пък джаз – Autumn Leaves.

Програмата Фортисимо Фамилия се осъществява благодарение на Фондация "Америка за България" и в партньорство със Софийска Филхармония.

Концертът "Приказки за тромбони и туба" ще се изнесе два пъти на 19 октомври (събота): 11:00 и 12:30 часа, както и на 20 октомври (неделя) от 16:00 часа.
Камерна зала на Концертен комплекс „България"
Цена на билета: 6 лв.
Билети на касата на зала „България"
1000 София, ул. „Аксаков"1
тел.: 02/987 76 56, работно време: 09:00 – 22:00 часа
www.ticketplus.bg

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай