Представят шедьовъра „Макбет” за юбилея на Верди

Представят шедьовъра „Макбет” за юбилея на Верди | StandartNews.com

Стара Загора. Поредният спектакъл, посветен на 200-годишнината на музикалния гений Джузепе Верди ще представи в петък Старозагорската държавна опера. Този път изборът е „Макбет", както е известно, либретото е по гениалната пиеса на Шекспир. Първата премиера на старозагорска сцена е от преди 10-ина години, но тя не слиза от афиша и продължава да шества по нашите и световните сцени.

Новият прочит на култовата драматична опера ще направят Нина Найденова, режисьор на спектакъла и гост-диригентът Стефан Линев. И двамата имат дългодишни творчески контакти със старозагорската оперна трупа. Сценографията и костюмите са на съпружеския тандем Цветанка и Борис Стойнови, също добре познати на старозагорската публика.

Главната партия е поверена на Елена Баръмова, по общо мнение на музикалните критици и меломаните, най-добрата Лейди Макбет на стария континет. Останалите роли изпълняват солисти от старозагорската трупа – Иван Кабамитов, Александър Марулев,Милко Михайлов, Ивайло Йовчев, Емилия Джурова и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай