Потрес! Колко е взел държавен служител при пенсиониране

Сумата е стряскаща и скандална

Потрес! Колко е взел държавен служител при пенсиониране | StandartNews.com

Стряскаща сума за обезщетение при пенсиониране разбуни духовете срвед политиците.

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Димитър Найденов обясни защо предлагат да се ограничат бонусите при пенсиониране.

Един държавен служител например е взел 370 000 лева бонуси при пенсионирането си. Става въпрос за ръководител на въздушно движение. Знаем, че напрежението е много голямо, когато отговаряш въздушния контрол, трудно се започва работа там и взимат много високи заплати, и там получават и съответно по-високи пенсии за тези обзещения, започна в „Пресечна точка“ той.

Обезщетенията при пенсиониране трябва да останат, но трябва да има някаква разумна граница, над която те да не могат да бъдат надскачени и тези обезщетения при пенсиониране да не се стигат дотам, че някои хора да взимат дори повече и от 20 заплати, тези които законодателят е определил като особена категория. Защото има хора, които вземат бонуси от 23, 24, 25 и 26 заплати при пенсиониране, каза още по Нова Тв Найденов.

Той добави, че предложението на ПП-ДБ е за обезщетение от 12 заплати за всеки, който се пенсионира, което е с 6 повече от фиксираното в Кодекса на труда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
asek
преди 2 месеца

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----- https://use.my/azalfa

Откажи