Поредно шествие зове за мир и неутралитет

То достигна Орлов мост, където за кратко блокира кръстовището, и продължи до НС

Поредно шествие зове за мир и неутралитет | StandartNews.com

Под наслов "Поход за мир и суверенитет" граждани се събраха на шествие в София. Акцията се провежда за осми пореден път в столицата, но и в други градове.

Участниците в столицата потеглиха от Министерството на външните работи и стигнаха до Народното събрание. Събират се подписи за провеждане на референдум за неутралитет на България и за мир.

В 18.30 часа шествието потегли от сградата на Министерство на външните работи, но не по предварително обявения маршрут до жилището на министъра на отбраната Тодор Тагарев, обясни един от организаторите пред БНР:

"Дадени субекти се опитаха да бъдат внедрени в самия поход, за да дискредитират и опорочат самия поход с подготвени материали за вандалски прояви - бомбички, боя, яйца".

На въпрос "Как оценявате посещението на Зеленски в България в контекста на вашето искане?", той отговори:

"Тази среща показва, че ние вземаме страна в конфликт и това е най-страшното. Би следвало като суверенна неутрална държава да не се намесваме, да не взимаме страна".

Шествието се движеше по локалното платно на "Цариградско шосе", така че по основните платна движението не беше възпрепятствано.

То достигна Орлов мост, където за кратко блокира кръстовището, след което се насочи към сградата на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай