По-малко случаи на грип в страната

Най-висока заболеваемост има в областите Враца, Монтана, Видин, Стара Загора и София област

По-малко случаи на грип в страната | StandartNews.com

София. Намаляват случаите на болни от грип в страната. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ). От там обявиха, че от 3 до 9 февруари са регистрирани 6090 случая на грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ). 8968 са били болните през предходната седмица, уточниха от министерството.

 

Общата заболеваемост от грип и ОРЗ за страната е 160.02 на 10 000 души срещу 185.58 за предходната седмица, уточняват от МЗ, цитирани от БГНЕС. Най-много болни има във възрастовата група 0 - 4 г. (574.96) , 374,19 са заболелите в групата 5 - 14 г. Нивото на интензивност на епидемичния процес постепенно намалява, сочат данните.

 

В областите Враца, Монтана, Видин, Стара Загора и София област има най-висока заболеваемост. Общо 180 клинични проби на пациенти с остри вирусни инфекции, са били регистрирани в Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ за изминалата седмица . При 46 от тях е доказан грипен вирус подтип А (H1N1, който е известен като свински грип, а при други 11 грипен вирус А (H3 N2), съобщават още от МЗ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай