Песни и танци на площадите  за новата 2019 година /ОБЗОР/

Какво са приготвили кметовете за празничната нощ

Песни и танци на площадите  за новата 2019 година /ОБЗОР/ | StandartNews.com

У нас стана традиция да посрещаме Новата година с песни, танци и кръшни хора под открито небе. Да се събираме всички заедно по площадите на малки и големи населени места. В навечерието на идващата 2019 г. общините са организирали празнични новогодишни програми и веселия за всички, които искат да бъдат заедно под звездите в новогодишната нощ. 

СОФИЯ

Орлин Павлов, Рут и "Арабеск" в "Сцена под звездите" 

Столичани и гостите на София отново ще имат възможност да бъдат част от празничния концерт „Сцена под звездите“, който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I“. Това е 20-то юбилейно издание на празничното събитие. Концертът ще започне в 22.00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари 2019 г.
В празничната програма участие ще вземат едни от най-популярните ни изпълнители, сред които Мариана Попова, Орлин Павлов, Бо Бо, Рут Колева и Стефан Вълдобрев с „Обичайните заподозрени“. За доброто настроение на празнуващите ще се погрижат и Софийският духов оркестър с диригент Васил Делиев, танцьорите от фолклорен ансамбъл „Седеф“ с ръководител Десислав Михайлов и солистите на балет „Арабеск“ Петя Колева и Стефан Вучов.
Водещи на спектакъла ще бъдат Мария Андонова и Стефан А. Щерев, познати на зрителите от предаването „100% будни“ на БНТ. Режисьор на спектакъла „Сцена под звездите“ е Борис Радев.
Изявени български артисти и спортисти, сред които Соня Йончева, Петър Стойчев, Георги Господинов, Владимир Николов, Тереза Маринова, Велислав Павлов, Теодора Духовникова, Веско Ешкенази, Максим Ешкенази, Илияна Раева ще отправят пожелания към българите в специално заснети видеообръщения.
Пищни илюминации ще озарят небето над София в първите секунди на новата година.
Тези, които искат да са на площада в новогодишната нощ, ще могат да пътуват с метрото, ще се движат и някои автобуси на градския транспорт. Подробности за линиите и маршрутите на рейсовете можете да намерите на www.sofia.bg  и www.sofiatraffic.bg.

ПЛОВДИВ

"Jeremy" и "Орфей" на 
пл. "Стефан Стабволов"

В Пловдив празничният новогодишен концерт на открито ще започне в 22 часа на площад "Стефан Стамболов" 1 с изпълнение на рок група "Jeremy".
Гостите на площада ще се насладят и на изящните изпълнения на група "4 Magic", на оркестъра за народна музика "Орфей" с ръководител Георги Янев и неговите солисти Пепа Янева и Ани Богданова. В първите минути на новата година към музикантите от "Орфей" ще се присъедини и фолклорният ансамбъл "Тракия" с главен художествен ръководител проф. Даниела Дженева. След тях на сцената да подсилят празничното настроение ще се качат Славин Славчев и група „Julian’s Laughter“.

ВАРНА

DJ Fabrizio Parisi и млади 
таланти в морската столица 

Във Варна поп звездата Любо Киров, "Deep Zone Project" и италианският DJ Fabrizio Parisi ще са част от изпълнителите в празничния концерт „Заедно в новогодишната нощ”. Началото му е в 22 часа на 31-ви декември на специално изградената 3D сцена на площад "Независимост". Празникът ще продължи до 2 часа на 1-ви януари 2019 г. В концерта ще участват още победителят във "ВИП Брадър" Атанас Колев и Константин Трендафилов–Papi Hans. Възможност за изява ще имат и млади варненски таланти като Виктория Георгиева, която ще изпълни свои песни. Любими български и чужди хитове ще представят Кристина Христова, Габи Петрова и Жанет Светославова, носители на много награди за поп и рок музика. В полунощ небето над града ще бъде озарено от празнични илюминации със светлинно и лазерно шоу, а фолклорен ансамбъл „Варна” ще поведе "Дунавско хоро" на площада. 

БУРГАС

Концерти в "Меден рудник" 
и на пл. "Тройката"

Бургаският комплекс "Меден рудник" ще посрещне 2019-та с пъстър новогодишен концерт. Неговото начало е в 22,30 часа в градинката до СУ "Петко Росен". За доброто настроение на жителите на комплекса ще се погрижат Петя Методиева, Лидия Стаматова, Vesoou, група Four, Лазар Налбантов и оркестър "Жарава" с ръководител Петко Янгьозов.
Тази година комплекс "Меден рудник" има и своя коледна елха. В близост до нея е разположена къщичка с празнично осветление, на фона на която всеки ще може да запечата моментите от посрещането на новата година.
Друга част от жителите и гостите на Бургас ще могат да срещнат заедно новата година на площад „Тройката“ в града. Там в 22,30 часа започва Новогодишен концерт с участието на Дара, Павел и Венци Венц, DJ Мартен, Жечка Сланинкова и оркестър „Странджа“

РУСЕ

Хитове на Б.Т.Р. край Дунава

Общината Русе кани всички русенци и гости на града да посрещнат заедно Новата 2019 година на площада пред Общината от 23 часа на 31 декември. По традиция в празничния концерт там ще участват оркестърът и солистите на ФТТ „Найден Киров“, а гвоздеят ще е рок група Б.Т.Р. с най-големите си хитове.

БАНСКО

Кукери гонят злото

Жителите и гостите на град Банско ще забавлява в новогодишната нощ младата фолклорна изпълнителка Дафинка Димитрова. Тя е подготвила букет от празнични песни, с които да повдигне веселото настроение в първите часове на 2019 година. А в началото на новата 2019 година всички заедно ще гонят злите духове с атрактивния кукерски фестивал, сътворен с много любов и старание от самите жители на планинския град.

ПЛЕВЕН

D2, „Абсолют” и баница с 
късмети на пл. "Възраждане"

Плевенчани ще купонясват в новогодишната нощ заедно с D2 и „Абсолют”. D2 ще са звездите на програмата в новогодишната нощ на площад „Възраждане". Те ще излязат на сцената в 23 часа. Преди тях, от 22 часа, ще свири метъл-групата „Абсолют”. В последните минути на 2018-та година кметът на Плевен Георг Спартански ще приветства събралите се на площада плевенчани и гости на града. Първите мигове на новата 2019-та година ще бъдат ознаменувани със заря, последвана от народно веселие. За всички, избрали да посрещнат Новата година заедно на площада, от общината са подготвили изненада – баница с късмети и греяно вино. 

ПАЗАРДЖИК

Оркестър "Сияние" вдига градуса

Площад "Константин Величков" в Пазарджик ще събере от 23 часа на 31 декември жители и гости на празничен концерт с участието на Николай Учкунов и оркестър "Сияние".

ХАСКОВО

Николина Чакардъкова 
на пл. "Свобода"

Хасково кани своите жители и гости на концерт на Николина Чакърдъкова и танцова формация на площад "Свобода" в града от 23 часа на 31 декември.

МОНТАНА

Разиграват телевизор 
в томбола без пари

В Северозапада най-пищно ще е градското веселие в Монтана. То започва в първите минути на 2019 г. на централния площад „Жеравица” с вино и баница за мезе, приготвена от местните хлебари. На откритата сцена първи ще се качат танцьорите от ансамбъл „Пъстрина”, последвани от младия духов оркестър „Монтана мюзик”. Когато настроението се покачи, на сцената ще излезе кметът Златко Живков, за да поздрави своите съграждани с настъпилата нова година. След това започва най-интересната част – разиграването на томболата, която общината организира на всяка нова година. Всеки, дошъл на площада, може да участва в нея без пари. Късметлиите ще си тръгнат с кухненски робот, дигитален фотоапарат, кафе машина и още 6 кухненски уреда. Най-големият късметлия ще отнесе в дома си  40-инчов цветен телевизор „Шарп”.
След това започва забавлението. Ще пеят Соня Чакърова и Димитър Аргиров с космическите гласове. Краят на първото тържество на 2019 ще отбележи „Дунавското” хоро на Дико Илиев, на което ще се заловят всички. Дотогава ще е изядена цялата баница и изпити буретата с червено вино.

ВИДИН

Поли Паскова радва на "Бдинци"

Във Видин гражданите посрещат новата 2019 г. на централния площад „Бдинци”. Сборният час е 23, а за настрението ще се погрижи градският духов оркестър. На откритата сцена ще играят и пеят изпълнитли от Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав”, а накрая микрофона ще вземе народната певица  Поли Паскова.

ВРАЦА

Дунавско хоро под паметника на Ботев

И във Враца посрещането на новата година започва преди настъпването й. На откритата сцена при коледния базар в центъра на града ще засвири духовият оркестър „Огоста”, след което ще прозвучи гласът на кмета Калин Каменов. Той ще честити новата 2019 на врачани и ще ги призове да се наловят всички на „Дунавското”. След хорото започва концерт на народната певица Радослава Иванова и композитора  Иван Йосифов. Заря ще освети небето над  исполиновия ръст на Ботев от паметника му на площада, кръстен на неговото име.

БЕРКОВИЦА

Духовата музика си остана у дома

В Берковица за пръв път от години местните ще весели прочутата Берковска духова музика. Този път тя е останала у дома си и общината я е ангажирала за народното веселие. На площад „Йордан Радичков” ще има и вино, и заря.

КОЗЛОДУЙ

Победители от Х фактор на живо 

Козлодуй  започва празнка 15 минути след настъпването на 2019. На централния площад „Христо Ботев” местните ще видят изпълненията на професора Илия Илиев от „Куку бенд”,  победителите от Х фактор – 4-ти  и 5-ти сезони  Хриситяна Лоизу и Йоана от Монтана. Ще се изяви и дуетът на сестрите Ива и Велислава Костадинови. И небето на Козлодуй и легендарния дунавски бряг ще освети мощна заря.

Цвете Попова
Първолета Цветкова
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай